Poľovnícky nôž TETRAO Amanita

113,90 €
S DPH
Množstvo

Parametre produktu

Malá hmotnosť

Vnútro rukoväte ako úložný priestor

Všestranné využitie

Odolné materiály

Rýchle rozobratie pomocou mince

Dlho očakávané túžby lovcov za kvalitnými nožmi sa stali skutočnosťou. Značka TETRAO opäť rozširuje svoj sortiment v podobe noviniek, ktorými sú odolné a kvalitné nože, ktorých výroba siaha až do Talianska. Amanita predstavuje nesmierne ergonomický prepracovaný model noža, ktorý sa stane pre každého neodmysliteľnou súčasťou všetkých dobrodružstiev strávených v prírode. Uchopenie rukoväte je možné rôznymi spôsobmi, čo je dôležité pri rôznych typoch prác, ktorá s nožom budete vykonávať. V prípade, ak uchopíte nôž viac v zadnej časti, vytvoríte väčší švih napríklad pri odseknutí palice. Uchopenie v strede je ideálne pri väčšine činností, pri ktorých vyvíjate dostatočný tlak na rezaný materiál. Dokonalú kontrolu pri vyrezávaní alebo sťahovaní kože zveri je vhodné uchopenie predného lúčika tesne pri ostrí noža, tzv. Choil. Nôž disponuje všestranným využitím pre každého. Či už ste poľovník, milovník prírody, outdoorový nadšenec alebo ho budete využívať doma, nôž vás nikdy nesklame.

Hmotnosť noža je veľmi malá, nakoľko jeho rukoväť pozostáva z odolného dreva olivovníka. Hladké prepracované detaily rukoväte umožňujú bezpečný úchop a pohodlné držanie aj počas dlhšej manipulácie s nožom.Pri tlaku palcom na chrbát čepele určite oceníte zdrsnenie, vďaka ktorému sa palec nebude šmýkať a získate tak maximálnu kontrolu pri akejkoľvek práci s nožom. Pevná čepeľ noža pozostáva z nehrdzavejúcej ocele N690. Jej tvrdosť je na úrovni 60 HRC, čo potvrdzuje, že čepeľ nepodľahni ani pri väčšom nátlaku a rezaní tvrdších predmetov. Brúsenie je veľmi jednoduché a rýchle. Dlhotrvajúcu ostrosť a nie veľmi časté ostrenie ocení každý.

Nôž je možné rozobrať prostredníctvom mince (10 centov). Po rozložení noža je možné vnútro rukoväte využiť ako úložný priestor na menšie doplnky na pobyt v prírode. Môžu to byť napríklad zápalky, nylon alebo iná pomôcka. Všestrannosť tohto noža je naozaj skvelá.

Parametre produktu:

Čepeľ: pevná

Materiál čepele: N690 nehrdzavejúca oceľ

Tvrdosť čepele: 60 HRC (100 mm)

Materiál rukoväte: olivovník

Materiál puzdra: koža

Farba puzdra: hnedá

Hrúbka čepele: 4 mm

Celková dĺžka: 210 mm

Hmotnosť: 204 g s puzdrom

Využitie: všestranné

Obsah balenia:

Nôž TETRAO Amanita

Kožené puzdro

Zakúpením produktov modernej a profesionálnej značky TETRAO podporujete návrat ohrozeného druhu Hlucháňa hôrneho (Tetrao urogallus) späť do prírody. IBO POĽOVNÍK sa aktívne podieľa na zvýšenie populácie tohto druhu vo voľnej prírode a zároveň na zlepšení kvality jeho životného prostredia.