• Novinka

Diaľkomer Vortex Optics Crossfire 1400

229,00 €
S DPH
Množstvo

Vortex Crossfire 1400 je laserový diaľkomer s HD optikou pre športových strelcov a poľovníkov, ktorý umožňuje rýchlo a presne zamerať cieľ vzdialený až 1280 m.

Vortex Crossfire 1400 je laserový diaľkomer s veľkým dosahom viac ako 1200 m, určený pre ľudí, ktorí hľadajú zariadenie na presné meranie vzdialenosti. Crossfire 1400 má 3 režimy merania: NORMAL, FIRST, LAST a dva spôsoby merania vzdialenosti (LOS, HCD), ktoré umožňujú vystreliť každý cieľový výstrel v teréne s rôznym sklonom.

Laserový diaľkomer Vortex – presný lovecký diaľkomer s doživotnou VIP zárukou

Vortex Crossfire 1400 má kompaktný a ultra ľahký dizajn s hmotnosťou iba 136 g, takže toto presné zariadenie sa dá pohodlne prenášať na krku alebo na páse pomocou elastického klipu. Diaľkomer má plastový korpus s protišmykovou textúrou, ktorá zaisťuje stabilný a pohodlný úchop.

Diaľkomer je vodotesný a môže byť použitý v náročných podmienkach vďaka presnému utesneniu konštrukcie, čo zabraňuje prenikaniu vlhkosti, prachu a nečistôt.

Vortex Crossfire 1400 má kryštalicky čistý obraz bez ohľadu na svetelné podmienky, za ktorý vďačí použitiu systému optiky HD Vortex pokrytého viacvrstvovými nátermi XR. Antireflexné vrstvy boli nanesené na všetky povrchy vzduch-sklo, čo má vplyv na vysoký prenos svetla a zabezpečuje jas obrazu aj pri slabom osvetlení. Optika HD má výnimočné rozlíšenie, účinne znižuje chromatickú aberáciu, poskytuje vernú reprodukciu farieb a ostrosť zorného poľa k okrajom, k okrajom.

Šošovky chráni pred poškriabaním a nečistotami ultratvrdý náter ArmourTek.

Výsledky merania sú emitované na displeji TOLED so zvýšeným prenosom svetla, optimalizovanom pre použitie diaľkomeru pri slabom osvetlení. Kontrastné červené podsvietenie je skvelé v situácii, keď chcete merať tmavý cieľ. Optický systém s 5× zväčšením má široké zorné pole pre pohodlné pozorovanie a sledovanie pohybujúcich sa objektov.

Medzi najväčšie prednosti zariadenia patrí výkonný dosah viac ako 1280 m (maximálny dosah merania pre cieľ dobre odrážajúci laserový lúč) a bezprecedentná presnosť merania v rozsahu 0,9 m. Objektív s priemerom 21 mm má uhlové zorné pole 7° a minimálna vzdialenosť merania je len 4,5 metra.

Parametre merania Vortex Crossfire 1400:

Maximálny dosah merania pre objekty, ktoré dobre odrážajú laserový lúč: 1280 m

Rozsah merania pre objekty slabšie odrážajúce laserový lúč, napr. stromy, skaly: 867 m

Rozsah merania pre objekty, ktoré zle odrážajú laserový lúč, napr. jeleň: 686 m

V diaľkomere je použitá technológia uhlovej kompenzácie HCD (Horizontal Component Distance), ktorá umožňuje presný výstrel na kritické vzdialenosti. Za zmienku tiež stojí, že Vortex Vortex Crossfire 1400 má jednoduché a intuitívne menu, ktorého zvládnutie trvá niekoľko minút. Na ovládanie prístroja slúžia iba 2 tlačidlá tj. spínač merania a tlačidlo na aktiváciu ponuky diaľkomeru. Meranie je vyjadrené v 2 jednotkách tj. V metroch alebo yardoch.

Na napájanie prístroja bola použitá batéria CR2, ktorá poskytuje až 1000 jednotlivých meraní. Ak chcete predĺžiť výdrž batérie, diaľkomer sa automaticky vypne po 20 sekundách nečinnosti. Výmena batérie je jednoduchá a nevyžaduje žiadne náradie, vďaka použitiu klapky pohodlne otvárateľnej klapky.

Keď úroveň batérie klesne na 25%, na displeji sa zobrazí upozornenie, ktoré vám pripomenie, že je potrebné zmeniť zdroj napájania. Užívateľ si môže nastaviť úroveň podsvietenia výberom z 5 úrovní jasu.

Vortex Crossfire 1400 ponúka nasledujúce režimy merania:

NORMAL- zobrazuje vzdialenosť skutočného cieľa pohľadu

FIRST- vypočíta vzdialenosť od cieľa v popredí

LAST- zobrazuje vzdialenosť k objektu na druhom pláne

HCD- režim merania vzdialenosti k cieľu v rovnakej rovine ako diaľkomer

LOS- režim uhlovej kompenzácie pre spoluprácu s balistickou kalkulačkou.

Ako využiť funkcie diaľkomeru?

NORMAL- diaľkomer je po zapnutí prednastavený do režimu NORMAL. Je to štandardný režim určený pre väčšinu aplikácií, ktorý poskytuje presné meranie silne vzdialených objektov.

FIRST MODE- režim určený na meranie menších cieľov, ktoré napr. zver, ktorá sa nachádza pred stenou lesa, alebo objekty, ktoré viac odrážajú svetlo

LAST MODE- režim pre meranie na veľkú vzdialenosť, ideálny pre zameranie malého cieľa za skupinou veľkých objektov napr. zver za stromami, skalami a pod.

LOS (The Line od Sight) - špeciálny režim merania určený pre strelcov long shot, ktorí strieľajú na vzdialenosti nad 457 metrov (500 yardov) v teréne so sklonom väčším ako 15 stupňov, používajúce tabuľky, kalkulačky alebo balistické aplikácie na korekciu zrážok strely. Meranie dojazdu v režime LOS sa meria bez balistickej korekcie sklonu terénu. Väčšina balistických aplikácií a kalkulačiek poskytuje nezávislú korekciu sklonu pre zrážky strely, preto vyžadujú označenie skutočnej vzdialenosti. Pri streľbe na dlhé vzdialenosti v strmom teréne umožňuje režim LOS vypočítať korekciu strely proti vetru s oveľa vyššou presnosťou ako pri použití merania HCD.

HCD- je základný režim, ktorý sa používa v streľbe a lukostreľbe. Meranie vyjadruje skutočnú vzdialenosť k cieľu, ktorý sa nachádza v rovnakej rovine ako strelec. Zobrazená vzdialenosť HCD je korigovaná o uhol záberu a nevyžaduje ďalšie úpravy strelcom. Použitie režimu HCD:

streľba z pušky na rovnom podklade na akúkoľvek vzdialenosť

streľba z pušky na vzdialenosť až 640 m (800 yardov) v teréne s miernym sklonom (menej ako 15 stupňov)

streľba z pušky do vzdialenosti 366 m (400 yardov) v teréne s miernym sklonom (od 15 do 30 stupňov)

lukostreľba