Ďalekohľad Leupold BX-2 Alpine HD 10x42

339,00 €
S DPH

Leupold BX-2 Alpine HD 10x42 - je malý, šikovný ďalekohľad za super cenu od svetoznámeho výrobcu Leupold

Množstvo

Leupold BX-2 Alpine HD 10 × 42 je ľahký, všestranný ďalekohľad, ktorý sa vyznačuje jasným a detailným obrazom a vodotesným dizajnom, ktorý nám umožňuje používať ďalekohľad za každého počasia.

Vďaka technológii Twilight Light Max a použitiu HD šošoviek s plnými viacvrstvovými vrstvami umožňuje Leupold BX-2 Alpine HD 10 × 42 pozorovanie aj pri obmedzenom svetle.

Model sa vyznačuje vysokým rozlíšením obrazu a ostrosťou, kompaktným a vodotesným dizajnom s hmotnosťou iba 794 g , vďaka čomu je ideálny pre pešiu turistiku, aktívny lov a iné outdoorové aplikácie, ako je večerné pozorovanie oblohy, pozorovanie vtákov atď. optiku ocenia aj starší ľudia s oslabeným zrakom.

Kľúčové výhody série Alpine HD:

Twilight Light Max Management System – vychutnajte si jasný obraz za každých podmienok.

Zvyšuje účinnosť súmraku,

zvyšuje jas obrazu v prostredí so slabým osvetlením (asi 20 minút),

eliminuje rozmazanie obrazu a odrazy rozptýleného svetla,

prémiové šošovky poskytujú ostrosť od okraja po okraj,

zvyšuje hĺbku a kontrast obrazu.

Exo Armor - pogumovaný ochranný povlak krytu poskytuje bezpečné a pohodlné uchopenie za všetkých podmienok.

Ľahké telo z horčíkovej zliatiny - umožňuje pohodlné nosenie a bežné používanie "z ruky".

Zásuvka so závitom 1/4-20 umožňuje pripevnenie statívu, ktorý zaručuje stabilný obraz.

HD kvalita – šošovky s fluoridom vápenatým poskytujú úžasné rozlíšenie a čistotu obrazu pri akomkoľvek zväčšení.

Zväčšený zaostrovací prstenec - poskytuje pohodlie a možnosť ovládať ďalekohľad v rukaviciach.

Dioptrická korekcia – umožňuje presne nastaviť zaostrenie ďalekohľadu, vyrovnáva rozdiely vo videní medzi pravým a ľavým okom.

Veľké výsuvné očnice umožňujú nastaviť vzdialenosť oka a zaisťujú tak pohodlie pri dlhšom pozorovaní.

Usporiadanie strechy (strecha) - ďalekohľady v tomto usporiadaní sú ľahšie, kompaktnejšie (v porovnaní s porro usporiadaním) a ľahšie sa prenášajú.

Ľahký, odolný, pohodlný

Leupold BX-2 Alpine HD 10 × 42 je kompaktný vonkajší ďalekohľad, ktorý váži 794 g a je odolný voči poveternostným vplyvom a nečistotám . Vďaka tomu možno ďalekohľad používať nielen za slnečného počasia, ale aj za daždivého sneženia a prostredia s vysokou vlhkosťou.

Vďaka patentovanej technológii značky Leupold plnenej dusíkom má ďalekohľad plnú ochranu proti vode a vnútornému vyparovaniu. Tubusy sú potiahnuté gumovou vrstvou Exo Armor , ktorá chráni pred poškriabaním a zabraňuje vykĺznutiu ďalekohľadu z ruky. Vďaka tvarovanému tvaru a protišmykovej povrchovej úprave je ďalekohľad pohodlný v ruke, čo je obzvlášť viditeľné pri dlhšom pozorovaní. Na prenášanie ďalekohľadu dostanete kvalitnú tašku a pohodlné podväzky.

Jasný obraz aj po západe slnka

Výsledkom použitia antireflexných vrstiev a HD šošoviek je obraz vo vysokom rozlíšení s prirodzene reprodukovanými farbami. Všetky modely zo série Alpine využívajú systém Twilight Light Max Management System na zlepšenie jasu.

Systém zvyšuje jas obrazu v prostredí so slabým osvetlením, eliminuje rozmazanie obrazu a odrazy rozptýleného svetla a zvyšuje hĺbku a kontrast . Leupold BX-2 Alpine HD 10 × 42 poskytuje jasný obraz a vysoký výkon pri slabom osvetlení, takže dobre poslúži aj pri pozorovaní za súmraku a úsvitu.

Hranoly v strešnom usporiadaní

Leupold BX-2 Alpine HD 10 × 42 je ďalekohľad s hranolmi v strešnom usporiadaní. Výhodou tohto usporiadania je predovšetkým menšia veľkosť a hmotnosť ďalekohľadu, čo ovplyvňuje pohodlie a jednoduchosť nosenia. S 10× zväčšením a clonou 42 je ďalekohľad ideálny na vonkajšie pozorovanie, prechádzky a turistiku, poľovníctvo a športové podujatia. Zaťahovacie očnice a veľká vzdialenosť výstupnej pupily umožňujú pohodlné pozorovanie ľuďom s korekčnými šošovkami. Nastavenie zaostrenia obrazu sa vykonáva zväčšeným gombíkom, ktorého ryhované steny umožňujú upraviť obraz aj v rukaviciach. Ďalekohľad má dioptrickú korekciu na pravom okuláre, slúži na kompenzáciu rozdielov vo videní pravým a ľavým okom.

TECHNICKÉ DÁTA:

Uhlové zorné pole [°]
6
Výstupná pupila [mm]
4,2
Očný reliéf [mm]
15
Šírka okuláru [mm]
57-78
Lineárne zorné pole @ 1000 m [m]
122,6
Zväčšenie [×]
10
Min. zaostrovacia vzdialenosť [m]
4,11
Hranolový systém
strecha
Preplachovací plyn
Dusík
Nastaviteľné očnice
Áno
Aplikácia
v športe,
lov,
vonku,
turista
Možnosť pripevnenia na statív
Áno
Priemer objektívu [mm]
42
Celková výška [mm]
140
Hmotnosť [g]
794
Komponenty binokulárneho setu
binokulárny postroj,
taška,
handrička na čistenie optiky,
sklenené pokrievky,
ďalekohľad
Záručná doba
Doživotná záruka výrobcu
Výrobca
Leupold, USA
KOL